Selecteer een pagina
Het jaar 2013 was een zeer gunstig jaar wat betreft het vervoer van goederen naar Malawi: er konden maar liefst vier containers gestuurd worden, alle boordevol met medisch materiaal en goederen voor voor het primaire en secondaire onderwijs. Bedrijven als Medireva en van Heek waren weer onze hofleveranciers. Maar ook derden hebben weer ruimschoots gebruik gemaakt van de mogelijkheid om goederen met onze containers mee te sturen. Het is opmerkelijk hoeveel stichtingen en ook particulieren een band met Malawi hebben en hun steentje bijdragen om Malawi te helpen op de gebieden onderwijs en gezondheidszorg.
Ook in 2013 konden we weer enkele klaslokalen bouwen en inrichten.
Dankzij enkele  royale schenkingen konden wij in Lucenza bij het weeshuis Chiuta een paar huisjes bouwen voor jongeren die de leeftijd hadden dat zij niet meer in Chiuta konden blijven. Zij wonen nu zelfstandig in een eigen huisje op het terrein van Chiuta, een vorm van begeleid wonen.
Voor het Trinity Hospital in Muona werd een nieuwe radiator aangeschaft voor de generator zodat het ziekenhuis weer van stroom voorzien is.
Ook in Muona werd achterstallig onderhoud uitgevoerd bij een aantal klaslokalen. zij zijn nu weer waterdicht en er werden noodzakelijke reparaties aan ramen en deuren uitgevoerd. Het geheel kreeg een flinke lik verf en ziet er weer prima uit.