Selecteer een pagina

Voor het kalenderjaar 2014 heeft de stichting de navolgende activiteiten op het programma:

1 Het verzamelen van goederen en verzenden van drie containers met medisch materiaal en materiaal bestemd voor het onderwijs. de stichting heeft enkele belangrijke leveranciers voor medisch materiaal die dit mogelijk maken. Bovendien wordt regelmatig door deden materiaal aangeboden dat tegen betaling wordt meegenomen naar Malawi. vooral op middelbare scholen is behoefte aan computers en bibliotheekmateriaal. De stichting Read to Grow biedt hierbij vaak uitkomst.

2 Het bouwen van een blok van twee klaslokalen in een parochie in Chichiri. In een zeer kinderrijke omgeving zijn daar geen onderwijsvoorzieningen.`

02-klasSchoolkinderen, ook de kleintjes moeten tweemaal per dag acht kilometer lopen, willen ze onderwijs volgen, vaak ook nog met een lege maag. De stichting bouwt nu op verzoek van de pastoor en de ouders twee klaslokalen, bestemd voor de kinderen van het eerste leerjaar. het gebouw zal in oktober officieel in gebruik genomen worden.

3 Er zijn in Malawi geen onderwijsvormen die jongeren voorbereiden of helpen bij het opzetten van een eigen bedrijfje, iets voor zichzelf willen beginnen of hoe zij zich op de arbeidsmarkt moeten presenteren. Ze hebben dan wel een vakopleiding achter de rug, maar hebben er geen idee van hoe nu verder. het probleem is des te groter als zij niet kunnen terugvallen op een thuissituatie Het Childrens Fund of Malawi heeft het initiatief genomen om in Chiuta een centrum op te starten waar jongeren hiervoor cursussen worden aangeboden. dit geldt voor een aantal beroepsgroepen: timmerman, bakker, loodgieter, horeca, it.

03De stichting wil dit initiatief ondersteunen door de bouw van de horecavoorzieningen voor haar rekening te nemen. tot onze grote vreugde wordt de stichting hierbij gesteund door CORDAID . dat de helft van de financiering voor zijn rekening neemt.!

Het dorp zal nog dit jaar officieel geopend worden.

4 Voor de jongeren die het weeshuis Chiuta verlaten omdat ze 18 jaar geworden zijn, worden kleine huisjes gebouwd zodat z verzekerd zijn van een onderkomen in het dorp van herkomst. met behulp van de werkgroep Zuiderkruis van de parochie Joannes de doper in Katwijk aan de Rijn, de Stichting LPK en de stichting Vooruit kon ook dit jaar weer een aantal van die huisjes gebouwd worden.