Selecteer een pagina

Container transport

Begin februari 2020 is weer een container richting Malawi verscheept. Deze container zal waarschijnlijk ruim twee maanden later in Blantyre aankomen.

Het afhaaladres voor de goederen is :
Mercy James Centre For Paediatric Surgery And Intensive Care
Queen Elizabeth Central Hospital
Chipatala avenue
Blantyre, Malawi

Contactpersoon ter plaatse:
Venancio Kapalamula | Administrator ||Tel: +265 (0) 1 873 731 / +265 (0) 1 875 077 | Mobile:+265 (0) 9 99 950 987 / 8 84 044 333 |

Er kan weer nieuw materiaal worden aangeleverd dat voorlopig in ons magazijn kan worden opgeslagen.  Over de concrete vertrekdatum van deze container valt nog niet veel te vermelden, verwacht wordt eind maart 2020 

De stichting zendt gemiddeld per jaar twee of drie containers met hulpgoederen naar Malawi. Het gaat daarbij om goederen ten behoeve van de gezondheidszorg of het onderwijs. Zeer belangrijke toeleveranciers zijn de bedrijven Medireva in Gronsveld en van Heek in Venraay.  Er worden telkens tweedehands containers gekocht die in Malawi achterblijven waar men ze goed kan gebruiken.
Ook derden kunnen gebruik maken van dit transport om spullen mee te sturen. Hierover dient tijdig vooraf contact te worden opgenomen ivm de te reserveren ruimte. Voor dit transport wordt geen subsidie ontvangen en ook derden zullen dus hun deel in de kosten moeten bijdragen: € 420 per m³.

De goederen moeten op afspraak worden aangeleverd op het adres Harreman Verhuizingen  De Koumen 28 te Hoensbroek, tel 045-5233333.

Het gaat daarbij om medisch materiaal en om onderwijsmateriaal. Hiervoor hoeven geen invoerrechten te worden betaald. Gebruikte kleding  en dergelijke mogen niet worden meegegeven. Het is verstandig om eerst overleg te plegen met de stichting over de mee te zenden goederen. Contactpersoon A. Harreman e-mail : a.harreman@harreman.nl

De goederen dienen verder deugdelijk verpakt te zijn in dozen van niet zwaarder dan 20 Kg. Op elke doos (of kist) staan het adres en de afzender vermeld. Bij voorkeur met telefoon en e-mailadres. Op een afzonderlijk bijgeleverde lijst wordt per doos de inhoud vermeld. Dit is noodzakelijk voor de douane die bij het uitpakken in Malawi controles uitvoert.

Het uitpakken in Malawi

Het uitpakken in Malawi

De containers komen in Malawi aan op bovengenoemd adres. Daar worden ze ingeklaard en uitgepakt en daar kunnen de goederen door de ontvangers worden opgehaald. De vrachten worden niet verzekerd.Tot nu toe zijn alle transporten goed verlopen, is er nooit iets zoekgeraakt of beschadigd maar de stichting kan niet verantwoordelijk worden gesteld als dit ooit mocht gebeuren. Derden geven goederen voor eigen verantwoording mee.